Print

Hari Jururawat Sedunia 2011.

Written by Azmi Abdul Aziz on .

DSC01953Kami dari seluruh warga kerja AUCMS ingin mengucapkan Selamat Hari Jururawat yang disambut pada hari ini khusus untuk semua pelajar jurusan kejururawatan dan staf School of Nursing AUCMS yang sentiasa bersedia memberi perkhidmatan dan tunjuk ajar apabila mereka diperlukan.

School of Nursing AUCMS yang dipimpin oleh Dame Hjh Ramziah Binti Hj Ahmad, mempunyai staf dan pelajar seramai 500 orang. Bertempat di Taman Seri Serdang Kepala Batas, School of Nursing telah beroperasi semenjak 2008 lagi. Kini infrastruktur dan fasiliti yang lebih teratur dan menarik dapat menaikkan semangat para pelajar untuk berhadapan dengan pesakit. Harapan kami School of Nursing akan melahirkan lebih ramai lagi jururawat berkualiti sesuai bagi menampung keperluan negara.

“Nursing is an art: and if it is to be made an art, it requires an exclusive devotion as hard a preparation, as any painter's or sculptor's work; for what is the having to do with dead canvas or dead marble, compared with having to do with the living body, the temple of God's spirit? It is one of the Fine Arts: I had almost said, the finest of Fine Arts.” ~Florence Nightingale

medic and medical ukm

talk2us

faq

onlinevid shutterstock 40057738

ourlocation

download 

wataniah copylogo ehost images copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy